Alight ja aurinkosähkön PPA-sopimus

Aurinkoenergiaa suuryrityksille

Jo yli kolmannes maailman uudesta sähköntuotantokapasiteetista on aurinkoenergiaa, joka onkin nykyään ensisijainen valinta myös johtaville teollisuustoimijoille kaikkialla maailmassa.

Alight rakentaa, operoi ja omistaa sekä verkkoon kytkettyjä että verkon ulkopuolella toimivia aurinkosähköhankkeita ja tarjoaa suuryrityksille parempaa energiaa ennustettavaan ja kilpailukykyiseen hintaan.

Tiimimme on erikoistunut aurinkosähkön ostosopimuksiin (PPA), jotka tunnetaan myös nimellä solar-a-as-a-service -sopimukset. Tavoitteemme on luoda menestystä kumppaniyrityksillemme aurinkoenergian avulla.

Mitä hyötyä aurinkoenergiasta on yrityksille?

Suurempi kannattavuus

Nykyään aurinkosähkön kustannukset ovat useimmiten alhaisemmat kuin sähkön ostamisella verkosta. Aurinkosähkön ostosopimuksella maksat yksinkertaisesti vähemmän sähköstäsi – heti alusta alkaen, ilman etukäteiskustannuksia tai toiminnallisia riskejä.

Parempi hinnan ennustettavuus

Sido merkittävä osa sähkönkulutuksestasi alhaisen, kiinteän hinnan varaan pitkäksi ajaksi ja suojaudu markkinoiden epävakaisuudelta ja hintahäiriöiltä.

Parempi ympäristömme kannalta

Vaikuta aidosti ja ole mukana tuomassa lisää vihreää sähköä verkkoon. Aurinkosähkön ostosopimus auttaa sinua saavuttamaan vastuullisuustavoitteesi ja edistämään YK:n kestävän kehityksen tavoitteita.

Miksi sähkönhankintasopimus?

Aurinkosähkön ostosopimus (PPA) nopeuttaa siirtymää vihreään energiaan, säästää rahaa ja suojaa markkinoiden epävakaisuudelta.

Bloomberg New Energy Finance -lehden mukaan vuonna 2019 uusista PPA-sopimuksista saatiin maailmanlaajuisesti lähes 20 GW uusiutuvaa energiaa, mikä on 40 % enemmän kuin edellisenä vuonna. Alan johtavat toimijat, kuten Google, Walmart ja Heineken, ovat siirtymässä aurinkoenergian PPA-sopimuksiin, joista onkin tulossa eteenpäin katsovien yritysten vakioratkaisu.

Toisin kuin ostamalla energiaa jo rakennetuista vihreistä lähteistä, auttamalla uusien aurinkoenergiahankkeiden rakentamisessa olet mukana lisäämässä vihreää energiaa maailmaan.

Kiinnostaisiko sinua vuokrata maatilasi?

Maatilasi vuokraaminen aurinkopuistolle voi tuoda vakavan tulovirran, edistää kestävämpää yhteiskuntaa ja varmistaa pitkäaikaisen tulevaisuuden. Lue lisää hyödyistä ja vaatimuksista täältä.


Opi lisää

Tietoja Alightista

Alightin missiona on tehdä sähköverkosta hiilidioksidivapaa ja auttaa energiaintensiivisiä yrityksiä aurinkoenergiaan siirtymisessä. Me kehitämme, omistamme ja operoimme onsite- ja offsite-aurinkoenergiaprojekteja ympäri Euroopan sekä myymme puhdasta energiaa yrityksille alhaisin, kiintein kustannuksin, jotka takaa valtion rahoituksesta tai tuista riippumaton sähkönhankintasopimus. Päämäärämme on viitoittaa tietä kohti kestävämpää tulevaisuutta, ja sen saavuttamiseksi tavoittelemme 5 gigawatin asennettua kapasiteettia vuoteen 2030 mennessä.